

SCHOOL ROUTINE (PRIMARY SCHOOL)

Following school routine will come into force with effect from 01 April, 2024:

Reporting time for teaching staff

: 07.50 a.m.

School Timings : 07.50 a.m. to 02.20 p.m. – Summer Months (April to March)

: 08.20 a.m. to 02.50 p.m. – Winter Month (January only)

| PERIODS | TIMINGS | DAY | ACTIVITIES | COORDINATOR(S) |
|---------|------------------|--|--|---|
| ZERO | 07.50–08.20 a.m. | Mondays | MASS PT STRETCH TIME: FOR CLS I – V | Ms. DEEPA C., Ms. NISHA R. & Ms. RANI N. |
| ZERO | 07.50–08.50 a.m. | Tuesdays | PERIODIC TEST FOR CLS I – V | Ms. MUKUL S. (Pr. Exam Cell I/C) MISMUSTER : Ms. POOJA K. |
| ZERO | 07.50–08.20 a.m. | Wednesdays | INTER SCHOOL REHEARSALS/ CLASS LIBRARY PERIOD | Ms. SUMANA S. & Ms. ANKITA T. |
| | 12.55-02.10 p.m. | Wednesdays | BAL SABHA ACTIVITIESCLUBS | Ms. SONA R. & Ms. LEENA M. Ms. YASHA S. & Ms. SUNITI |
| ZERO | 07.50–08.20 a.m. | Thursdays | • PR. SCHOOL ASSEMBLY | Ms. SUMANA S, Ms. NISHA R. & Ms. RASHI A. |
| ZERO | 07.50–08.20 a.m. | Fridays | REMEDIAL CLASSES | Ms. MEENA A. & Ms. ANKITA B. |
| ZERO | 07.50–10.00 a.m. | Saturday (1 st & 3 rd of each month) | PREPARATORY CLASSES FOR COMPETITIVE EXAMS REMEDIAL CLASSES CLUBS | Ms. SHAGUN S. & Ms. NANDINI G. Ms. MEENA A. & Ms. ANKITA B. Ms. YASHA S. & Ms. SUNITI |

• DURING STRETCH TIME & MASS PT, Specialised coaching in Table Tennis, Volleyball and Football (Junior Team) will remain suspended.

| MONDAY(S), WEDNESDAY (S) TO SATURDAY(S) | | | TUESDAY(S) | | | POINTS TO REMEMBER |
|--|---------------|-------------|----------------|----------------|------------|--|
| PERIOD | TIMING | DURATION | PERIOD | TIMING | DURATION | • Departure Time for School Buses: 02.30 p.m. |
| Zero Period | 07.50 - 08.20 | 30Min | Zero Period | 07.50 - 08.50 | 1 Hr. | Dispersal of Teaching Staff : 02.45 p.m. Z ND AND 4 TH SATURDAYS WILL BE OBSERVED AS |
| 1 | 08.20 - 09.00 | 40 Min | 1 | 08.50 - 09.25 | 35 Min | HOLIDAYS. |
| 2 | 09.00-09.35 | 35 Min | 2 | 09.25 - 10.00 | 35 Min | • 1 st & 3 rd Saturdays of each academic month will be |
| 3 | 09.35 - 10.10 | 35 Min | 3 | 10.00 - 10.35 | 35 Min | working for students who have opted for paid clubs. |
| LUNCH BREAK | 10.10- 10.30 | 20 Min | LUNCH BREAK | 10.35 - 10.55 | 20 Min | 1st, 3rd and 5th Saturdays of each academic month will be working for the Staff. Dispersal of Teaching Staff: 02.45 p.m. |
| 4 | 10.30 - 11.05 | 35 Min | 4 | 10.55 - 11.30 | 35 Min | Dispersal Time for the teaching Staff on the last day of the |
| 5* | 11.05 – 11.45 | 40 Min | 5 | 11.30 - 12.05 | 35 Min | working month is 03.00 p.m. |
| 6 | 11.45 - 12.20 | 35 Min | 6 | 12.05 - 12.35 | 30 Min | • Class Teachers are to invite parents for a brief discussion, |
| 7 | 12.20 - 12.55 | 35 Min | 7 | 12.35-01.05 | 30 Min | if any, on any working day between 02.30 p.m. to 03.00 |
| 8 | 12.55 - 01.30 | 35 Min | 8 | 01.05 - 01.35 | 30 Min | p.m. |
| 9 | 01.30 - 02.10 | 40 Min | 9 | 01.35-02.10 | 35 Min | All Departmental, House Meetings, Class Rep Meetings and |
| | 02.10 - 02.20 | DISPERSAL O | | UNDER THE SUPE | RVISION OF | any other desired meeting will be held on week days after school hours. School teams will train under respective coaches during Zero periods (Mon-Fri). |

*05 Min short break for Jr. school is meant for a fruit / drinking water / visiting toilets, under the supervision of respective subject teachers. During this break on all days except Tuesday, subject teachers / substitution teachers of 5th period are to remain in their respective classes and settle the students before leaving for the next class.

skapabhahan

Kindness, Resilience, Respect

A

Asha Prabhakar (Principal)

Dated : 15 March, 2024

Distribution:

