

SCHOOL ROUTINE (SR. SEC. SCHOOL)

School Timings : 07.50 a.m. to 02.25 p.m. – Summer Months (April to March) 08.20 a.m. to 02.50 p.m. – Winter Month (January only)

PERIODS	TIMINGS	DAY	ACTIVITIES	COORDINATOR(S)	
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Mondays	Round Test For Cls XI & XII	Ms Neha & Ms Asha M	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Tuesdays	Stretch time for Cls VI - XII	Mr D Bist, Mr A Dixit & Mr U Verma	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Wednesdays	SCHOOL ASSEMBLY : FOR CLS VI-XII	Mr D Bist, Mr Vardhan & Mr P Pallavi <u>Overall Supervision</u> : Ms Manisha Arora	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Thursdays	 Class XII: Extra Classes for Physics, Accountancy and Political Science Career Counselling sessions Class XI: I am / I Can Talks 	Ms Swati C, Ms Ruby S, Ms S Walia & Mr Vipin Kumar Ms Philo Maria & Ms Ruby Singh Ms Rumpa B & Ms Rachna S	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Fridays	MASS P.T.: FOR CLS VI – XII	Mr Vardhan S & Mr Raj Bali Overall Supervision: Ms Manisha Arora	
8 TH & 9 TH PERIOD	01:10-02:20 (Sr School)	Tildays	Inter House ActivitiesInter House MatchesCounselling Sessions	Ms Manisha Arora & Ms Abha Bhardwaj Mr D Bist & Concerned Coaches School Counselor	

- PGTs are required to adhere to the Extra Class Time Table on Thursdays & Fridays.
- DURING STRETCH TIME & MASS PT, Specialised coaching in various Games & Sports will remain suspended.

TUESDAY (S) TO FRIDAY(S)			MONDAY(S)			POINTS TO REMEMBER
PERIOD	TIMING	DURATION	PERIOD	TIMING	DURATION	1. Zero period will be utilized for sports practice (only
Zero Period	07.50 – 08.35	45 Min	Zero Period	07.50 – 08.50	1 Hr.	school teams). Nearing a tournament, 1 & 2 periods can be utilized for Practice Matches.
1	08.35 - 09.15	40 Min	1	08.50 - 09.25	35 Min	2. Departure Time for School Buses: 02.30 p.m .
2	09.15-09.50	35 Min	2	09.25 – 10.00	35 Min	3. Dispersal of Teaching Staff : 02.45 p.m.
3	09.50 - 10.25	35 Min	3	10.00 - 10.35	35 Min	4. 2 ND AND 4 TH SATURDAYS WILL BE OBSERVED AS
4	10.25 – 11.00	35 Min	4	10.35 – 11.10	35 Min	HOLIDAYS.
LUNCH BREAK	11.00 – 11.20	20 Min	LUNCH BREAK	11.10 – 11.30	20 Min	5. 1st, 3rd and 5th Saturdays of each academic month will be working for Staff. Dispersal of Teaching Staff: 02.45
5	11.20 – 12.00	40 Min	5	11.30 – 12.05	35 Min	p.m.
6	12.00 - 12.35	35 Min	6	12.05 - 12.40	35 Min	6. Dispersal Time for the teaching Staff on the last day of
7	12.35 - 01.10	35 Min	7	12.40 - 01.15	35 Min	the working month is 03.00 p.m
8	01.10 - 01.45	35 Min	8	01.15 - 01.50	35 Min	7. Class Teachers may invite parents for a brief discussion,
9	01.45 - 02.25	40 Min	9	01.50 - 02.25	35 Min	if any, on any working day between 02.30 p.m. to 03.00
	02.25 - 02.30	DISPERSAL O		UNDER THE SUPE	RVISION OF	 p.m. 8. All Departmental, House Meetings, Class Rep Meetings and any other desired meeting will be held on week days after school hours. A prior intimation will be given to the staff.

Dated: 09 March, 2023

Distribution

VPL, HMs, Transport I/C, Substitution I/C A Razdan (File), School Website Asha Prabhakar (Principal) स्वच्छ भारत

एक कदम स्वच्छता की ओर

FOR FURTHER INFO, VISIT OUR FB PAGE www.facebook.com/balbharatinoida

www.twitter.com/BBPSNoida

www.instagram.com/balbharatiND

www.linkedin.com/in/asha-prabhakar-614a0153





























