

SCHOOL ROUTINE (MIDDLE & SECONDARY SCHOOL)

School Timings : 07.50 a.m. to 02.25 p.m. – Summer Months (April to March) 08.20 a.m. to 02.50 p.m. - Winter Month (January only)

PERIODS	TIMINGS	DAY	ACTIVITIES	COORDINATOR(S)	
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Mondays	PERIODIC TEST FOR CLS VI – VIII IX - X	MS RAJNI GATHANIA MS MEENAKSHI GULATI	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Tuesdays	STRETCH TIME: FOR CLS VI – XII	KII MR D BIST, MR A DIXIT & MR U VERMA	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Wednesdays	SCHOOL ASSEMBLY : FOR CLS VI-XII	MR D BIST, MR VARDHAN & MR P PALLAVI OVERALL SUPERVISION: MS MANISHA ARORA	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Thursdays	 CLUB ACTIVITIES (FOR CLS VI-VIII) REMEDIAL /EXTRA CLASSES (IX & X) 	MS K SHREYA & MS SAMRA R OVERALL SUPERVISION: HM (SR) SUBJECT COORDINATORS & CLASS REPS	
ZERO	07.50–08.35 a.m.		MASS P.T.: FOR CLS VI – XII REMEDIAL CLASSES (VI-VIII)	MR VARDHAN S & MR RAJ BALI OVERALL SUPERVISION: MS MANISHA ARORA SUBJECT COORDINATORS & CLASS REPS	
8 TH & 9 TH PERIOD	01:10-02:20 p.m. (Sr School)	Fridays	 INTER HOUSE ACTIVITIES INTER HOUSE/SECTION MATCHES LIFE SKILLS: AWAKENED CITIZEN PROGRAMME FOR CLASSES VI-VIII 	MS MANISHA ARORA & MS ABHA BHARDWAJ MR D BIST & CONCERNED COACHES MS DEEPTI MEHRA & RESPECTIVE CLASS REPS.	
ZERO	08.00–11.00 a.m.	Saturday (1 st & 3 rd of each month)	PREPARATORY CLASSES FOR COMPETITIVE EXAMS.REMEDIAL CLASSES	MS ASHA M & MR ANSHUL RESPECTIVE CLASS REPS	

- TGTs are required to adhere to the Remedial Time Table (Cls VI-X).
- DURING STRETCH TIME & MASS PT, Specialised coaching in various Games & Sports will remain suspended.

TUESDAY (S) TO FRIDAY(S)			MONDAY			POINTS TO REMEMBER				
PERIOD	TIMING	DURATION	PERIOD	TIMING	DURATION	1. Zero period will be utilized for sports practice (only				
Zero Period	07.50 – 08.35	45 Min	Zero Period	07.50 - 08.50	1 Hr.	school teams). Nearing a tournament, 1 & 2 periods can be utilized for Practice Matches.				
1	08.35 – 09.15	40 Min	1	08.50 - 09.25	35 Min	2. Departure Time for School Buses: 02.30 p.m .				
2	09.15-09.50	35 Min	2	09.25 – 10.00	35 Min	3. Dispersal of Teaching Staff : 02.45 p.m. 4. 2 nd and 4 th Saturdays will be observed as Holidays.				
3	09.50 – 10.25	35 Min	3	10.00 – 10.35	35 Min	5. Remedial Classes will be conducted on 1 st & 3 rd Saturdays of each month for the students of Cls VI-X.				
4	10.25 – 11.00	35 Min	4	10.35 – 11.10	35 Min	 6. Paid Clubs will be conducted on 1st & 3rd Saturdays of each month for the students of Cls VI-VIII. 7. 1st , 3rd and 5th Saturdays of each academic month will be working for Staff. Dispersal of Teaching Staff: 02.45 p.m. 				
LUNCH BREAK	11.00 – 11.20	20 Min	LUNCH BREAK	11.10 - 11.30	20 Min					
5	11.20 – 12.00	40 Min	5	11.30 – 12.05	35 Min					
6	12.00 – 12.35	35 Min	6	12.05 – 12.40	35 Min	8. Dispersal Time for the teaching Staff on the last day of				
7	12.35 – 01.10	35 Min	7	12.40 - 01.15	35 Min	the working month is 03.00 p.m 9. Class Teachers may invite parents for a brief discussion,				
8	01.10 - 01.45	35 Min	8	01.15 - 01.50	35 Min	if any, on any working day between 02.30 p.m. to 03.00 p.m. 10. All Departmental, House Meetings, Class Rep Meetings and any other desired meeting will be held on week days				
9	01.45 - 02.25	40 Min	9	01.50 - 02.25	35 Min					
	02.25 - 02.30	DISPERSAL O		S UNDER THE SUP S TEACHERS	PERVISION OF	after school hours. A prior intimation will be given to the staff.				

Dated: 09 March, 2023

Distribution

VPL, HMs, Transport I/C, Substitution I/C A Razdan (File), School Website

Asha Prabhakar (Principal) स्वच्छ भारत एक कदम स्वच्छता की ओर

















in