

SCHOOL ROUTINE (SR. SEC. SCHOOL)

School Timings : 07.50 a.m. to 02.25 p.m. – Summer Months (April to March) 08.20 a.m. to 02.50 p.m. - Winter Month (January only)

PERIODS	TIMINGS	DAY	ACTIVITIES	COORDINATOR(S)	
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Mondays	Round Test For Cls XI & XII	Ms Neha & Ms Sheetal J	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Tuesdays	Stretch time for Cls VI - XII	Mr Dinesh B & Mr Vardhan S	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Wednesdays	SCHOOL ASSEMBLY : FOR CLS VI-XII	Mr D Bist & Mr Vardhan OVERALL SUPERVISION: Ms Manisha Arora	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Thursdays	Class XII: Extra Classes for Physics, Accountancy and Political Science Class XI: I am / I Can Talks	Ms Swati C, Ms Ruby S, Ms S Walia, Ms Rani V Ms Rumpa B, Ms Rachna S, Ms Anjali S, Ms Anita P	
ZERO	07.50–08.35 a.m.	Fridays	MASS P.T.: FOR CLS VI – XII Class XI : TGIP – Express It! Class XII : Free Play	Mr D Bist/ Ms R Negi OVERALL SUPERVISION: Ms Manisha Arora Respective Subject Teachers & Class Reps Ms Rachna, Ms S Walia, Ms Rumpa B, Ms Ruby S Mr Dinesh B & Mr Vardhan S, Ms Neha G, Ms Sheetal J, Mr Sanjay D	
8 TH & 9 TH PERIOD	01:10-02:20 (Sr School)		Inter House ActivitiesInter House MatchesCounselling Sessions	Ms Manisha Arora Mr D Bist School Counselor	

- PGTs are required to adhere to the Extra Class Time Table on Thursdays & Fridays.
- DURING STRETCH TIME & MASS PT, Specialised coaching in various Games & Sports will remain suspended.

TUESDAY (S) TO FRIDAY(S)			MONDAY(S)			POINTS TO REMEMBER
PERIOD	TIMING	DURATION	PERIOD	TIMING	DURATION	1. Zero period will be utilized for sports practice (only
Zero Period	07.50 – 08.35	45 Min	Zero Period	07.50 – 08.50	1 Hr.	school teams) on Wednesdays & Thursdays only 2. Departure Time for School Buses: 02.30 p.m .
1	08.35 - 09.15	40 Min	1	08.50 - 09.25	35 Min	3. Dispersal of Teaching Staff : 02.45 p.m.
2	09.15-09.50	35 Min	2	09.25 – 10.00	35 Min	4. 2 ND AND 4 TH SATURDAYS WILL BE OBSERVED AS
3	09.50 - 10.25	35 Min	3	10.00 - 10.35	35 Min	HOLIDAYS.
4	10.25 – 11.00	35 Min	4	10.35 – 11.10	35 Min	5. 1st, 3rd and 5th Saturdays of each academic month will be
LUNCH BREAK	11.00 – 11.20	20 Min	LUNCH BREAK	11.10 – 11.30	20 Min	working for Staff. Dispersal of Teaching Staff: 02.45 p.m.
5	11.20 - 12.00	40 Min	5	11.30 - 12.05	35 Min	6. Dispersal Time for the teaching Staff on the last day of
6	12.00 - 12.35	35 Min	6	12.05 - 12.40	35 Min	the working month is 03.00 p.m
7	12.35 - 01.10	35 Min	7	12.40 - 01.15	35 Min	7. Class Teachers are to invite parents for a brief
8	01.10 - 01.45	35 Min	8	01.15 - 01.50	35 Min	discussion, if any, on any working day between 02.30
9	01.45 - 02.25	40 Min	9	01.50 - 02.25	35 Min	p.m. to 03.00 p.m.
	02.25 - 02.30	DISPERSAL OF		UNDER THE SUPE	RVISION OF	 All Departmental, House Meetings, Class Rep Meetings and any other desired meeting will be held on week days after school hours.

Dated: 14 March, 2022

Distribution

VPL, HMs,

Transport I/C, Substitution I/C A Razdan (File), School Website Asha Prabhakar (Principal) स्वच्छ भारत

एक कदम स्वच्छता की ओर

www.twitter.com/BBPSNoida

www.instagram.com/balbharatiND

www.linkedin.com/in/asha-prabhakar-614a0153



























