Sector-21, Noida Phone: 0120-2534064, 2538533 e-mail: bbpsnd@yahoo.co.in Website: http://bbpsnoida.balbharati.org/

SCHOOL ROUTINE (MIDDLE & SECONDARY SCHOOL)

07.50 a.m. to 02.25 p.m. – Summer Months (April to March) 08.20 a.m. to 02.50 p.m. – Winter Month (January only)

PERIODS	TIMINGS	DAY	ACTIVITIES		
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Mondays	• PERIODIC TEST FOR CLS VI – VIII - <u>COORDINATOR</u> : MS MANISHA A & MS KOMAL M		
ZERO	07.50-08.50 a.m.	Tuesdays	• STRETCH TIME: FOR CLS VI – XII - COORDINATOR(S): MR D BIST & MR VARDHAN		
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Wednesdays	 REMEDIAL CLASSES (VI-X) ARYABHATTA CLASSES (FOR CLS VIII) REHEARSALS FOR SCHOOL EVENTS /- ANNUAL DAY COORDINATOR : MS NAMRTA K COORDINATOR(S): MR PALLAVI, MR TULSI, MR UPADHYAY, MS KAVITA, MR SWAPAN MR YUVRAJ & MR NILADRI 		
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Thursdays	 REMEDIAL CLASSES (VI-X) COORDINATOR(S): RESPECTIVE SUBJECT TEACHERS & CLASS REPS REHEARSALS FOR SCHOOL EVENTS /- ANNUAL DAY COORDINATOR(S): MR PALLAVI, MR TULSI, MR UPADHYAY, MS KAVITA, MR SWAPAN MR YUVRAJ & MR NILADRI 		
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Fridays	MASS P.T.: FOR CLS VI – XII COORDINATOR(S):MR D BIST/ MS R NEGI OVERALL SUPERVISION: MS RACHNA SONDHI REMEDIAL CLASSES (VI-X) COORDINATOR(S): RESPECTIVE SUBJECT TEACHERS & CLASS REPS		
8 TH & 9 TH PERIOD	01:10-02:20 (Sr School)		 INTER HOUSE ACTIVITIES INTER HOUSE MATCHES COORDINATOR: MS RACHNA SONDHI COORDINATOR: MR D BIST 		
ZERO	07.50–08.50 a.m.	Saturday	LIFE SKILLS: AWAKENED CITIZEN PROGRAMME FOR CLS VI-VIII COORDINATOR(S): RESPECTIVE CLASS TEACHERS		
7 th 8 th & 9 th PERIOD	11:25-01:10 (Middle School)	(1 st & 3 rd of each month)	 CLUB ACTIVITIES (FOR CLS VI-VIII) COORDINATOR: MS POONAM SHARMA MS NANDINI B FMM CLASSES (IX & X) 6TH SUBJECT (HINDI) COORDINATOR: MS M GULATI COORDINATOR: MS U KUMARI 		

- TGTs are required to adhere to the Remedial Time Table (Cls VI-X) on Wednesdays & Thursdays.
- DURING STRETCH TIME & MASS PT, Specialised coaching in various Games & Sports will remain suspended.

MONDAY TO FRIDAY			SATURDAYS			POINTS TO REMEMBER
PERIOD	TIMING	DURATION	PD	TIMINGS	DURATION	1. Assembly (through Public Address System inside the class room) :
Zero Period	07.50 - 08.50	1 Hr.	Test Period / Life Skills I & 2	7.50-08.50	1 Hr	08.00 to 08.05 a.m 2. Zero period will be utilized for sports practice (only school teams) on
1	08.50 - 09.25	35 Min	3	08.50-09.25	35 Min	Wednesdays & Thursdays only
2	09.25 - 10.00	35 Min	4	09.25 - 10.00	35 Min	3. Departure Time for School Buses: 02.30 p.m.
3	10.00 - 10.35	35 Min	5	10.00 - 10.35	35 Min	 Dispersal of Teaching Staff: 02.45 p.m. 2nd and 4th Saturdays will be observed as Holidays. 1st & 3rd Saturdays of each academic month will be working for the students of Cls VI-VIII 1st, 3rd and 5th Saturdays of each academic month will be working for Staff. Dispersal of Teaching Staff: 02.45 p.m.
4	10.35 - 11.10	35 Min	LUNCH BREAK	10.35-10.50	15 Min	
LUNCH BREAK	11.10 – 11.30	20 Min	6	10.50-11.25	35 Min	
5	11.30 - 12.05	35 Min	7	11.25-12.00	35 Min	
6	12.05 - 12.40	35 Min	8	12.00-12.35	35 Min	8. Dispersal Time for the teaching Staff on the last day of the working
7	12.40 - 01.15	35 Min	9	12.35- 01.10	35 Min	month is 03.00 p.m 9. Class Teachers are to invite parents for a brief discussion, if any, on any working day between 02.30 p.m. to 03.00 p.m . 10.All Departmental, House Meetings, Class Rep Meetings and any other desired meeting will be held on week days after school hours.
8	01.15 - 01.50	35 Min	Dispersal of stud	dents will be betw	veen 01.10 to	
9	01.50 - 02.25	35 Min	01.15 p.m. un Incharges only.	der the supervis	sion of Club	
	02.25 - 02.30	DISPERSAL OI TEACHERS	F STUDENTS UND	ER THE SUPERVISI	ON OF CLASS	

Dated: 08 Mar, 2019

 $\underline{\textbf{Distribution}}:$

VPL, HMs, Transport I/C, Substitution I/C A Razdan (File), School Website

Asha Prabhakar (Principal) स्वच्छ भारत

एक कदम स्वच्छता की ओर